и синтетични хранителни багрила, за да им придадат златен цвят.

и синтетични хранителни багрила, за да им придадат златен цвят.

И така, гледах, че плодовете отиват направо в боклука. И се раздразних.

Вземете още: Вижте всичките ми публикации на върховете за училището уелнес

Тогава превключих предавки. Приближих се до мениджъра на кафенето и (много учтиво) я попитах за плодовете. Възможно ли беше вместо това да сервираме нарязани ябълки и портокали? Не, тя каза, че няма време – и всички остатъчни нарязани плодове по линията за сервиране ще трябва да бъдат разрушени. Разбрах. Но какво, ако, попитах аз, някой наряза плода на децата за тях, след като го вземе? И какво ще стане, ако сам го организирам – и това не създаде допълнителна работа за нея или за кафенета?

и с това се родиха плодовите нинджи.

плодовете Програмата Ninja е училищна уелнес програма, която се състои от група родители в училището на моя син. Връщаме се, циркулиращи около кафенето сутрин, питайки децата дали биха искали да си наряжат плодовете. Всяка сутрин се регистрираме за смени от 1-2 родители и използваме отделна стая извън кафенето, за да режем плодовете (носим ръкавици за хранителни услуги и доставяме нарязаните плодове на децата в хартиени тави).

Може също да ви хареса: Как да бъдем домакини на уелнес седмица в училище

Учениците го обичат . Първата сутрин от нашата програма огледах кафенето и видях деца да ядат портокали, вместо да ги изхвърляте. Когато се сервират банани, ние ги отваряме или ги нарязваме по заявка (някои деца обичат да ги затапват между мини палачинки). И сутринта нарязахме на пресни круши, малко момче се приближи до мен и каза, че обича крушката си – първият, който някога е ял.

Какво прави това успешно? Родителите, желаещи да дарят половин час от времето си сутрин. И директор и персонал, който се интересува от уелнес и са готови да опитат нещо ново.

Не, няма да спра да се разпадам. Защото понякога се чувства добре. Но превръщането на реакция в действие – това се чувства много по -добре. [Clicktotweet tweet = ”как да стартирате програма„ Fruit Ninja “в училище:„ QUOTE = “как да започнете програма„ Fruit Ninja “в училище:“]]

Тийнейджърът ти е заседнал в хранителните й навици? Не се отказвайте! Ето 10 съвета за подпомагане на вашия тийнейджър с придирчиво хранене.

Придирчивото хранене не е просто нещо, което засяга малки деца – и аз го казвам от личен опит. Аз съм бивш придирчив ядец и знам от първа ръка, че изключително придирчивото хранене в крайна сметка може да се почувства неудобно и просто твърде неудобно, което е мощна мотивация за промяна (дори ако това означава бебешки стъпки). Аз съм голям фен на книгата, помагайки на вашето дете с изключително придирчиво хранене и го препоръчвам често на родителите. Авторите имат нова работна книга, наречена Conquer Picky Heat for Teens and Adults и споделят десетте си най -добри съвета в тази публикация. Ако имате придирчив тийнейджър в къщата си (или вие или съпругът ви сте придирчиви), надявам се този съвет да ви помогне.

Как да помогнете на вашия тийнейджър с придирчиво хранене

от Катя Роуел и Джени Макглотлин

Не се притеснявайте, това не е друга статия за промъкване на спанак в брауни, наричайки броколи „дървета“, „едно ухапване“ или моделиране на здравословно хранене! Вероятно сте чели десетки тези статии през годините, книга или две за това как френските деца ядат всичко, може би дори са завели детето ви на терапии за хранене – но вашият тийнейджър все още е заседнал в техните модели на хранене. Като специалисти по хранене, повечето родители, с които сме работили, прекараха години, агонизирайки и стратегизирайки как да помогнат на децата си да ядат повече или различни храни. По времето, когато децата им са тийнейджъри, мнозина са се отказали и най -вече осигуряват шепа приети храни. „Решихме, че връзката ни е по -важна от листните зеленина и нищо от това, което опитахме, не помогна така или иначе.“ Ние смятаме Типично за крайните, разбрахме, че няма много ресурси за тийнейджърите, които искат да изследват яденето на повече или различни храни; Така написахме работната книга завладява придирчиво хранене за тийнейджъри и възрастни. Докато тийнейджърът ви ще поеме управлението на яденето й, има начини, по които родителите все още могат да помогнат. Ето десет съвета, за да помогнете на вашия тийнейджър да подобри връзката си с храната, да подкрепи апетита й, да се обърне към тревожност, да се чувства овластен, да остане свързан и да се научи да яде по -широко разнообразие:

1. Мислете за ролята си като за повече улесняване, отколкото активно „помагате“. Знаем, че статията е за подпомагане на вашия тийнейджър, но съветът е за осъзнаване, че дори финият натиск или насърчение може да подкопае увереността на вашия тийнейджър. Ако помислите за това, което вашият тийнейджър се опитва да постигне и можете да осигурите парчетата, които правят техния план да работят, тогава вие улеснявате и не натискате.

2. Помогнете на тийнейджъра си да се свърже с тяхната мотивация. Много тийнейджъри се плашат, че не могат да се променят или да се чувстват безнадеждни, тъй като са „неуспешни“ терапии за хранене или опитват всеки „трик“ в книгата. Говорете с тях далеч от храненето, ако са възприемчиви. Какво е за храненето им, което ги притеснява? Усещат ли границите на храненето си какво могат да направят? Искат ли да отидат на бала и да не поръчват менюто на децата? Този вид разговор може да не е в състояние да се случи с вас в момента, ако сте имали много конфликти около храната през годините. В нашата книга ние дават възможност на тийнейджърите да изследват тези въпроси на мотивацията и тяхната история със собствено темпо. Понякога извеждането на родителите от уравнението стимулира напредъка.

3. Слушайте вашия тийнейджър, ако искат да говорят, уважавайте мълчанието си, ако не го направят. Вашият тийнейджър трябва да изследва този процес по свое време и по свой начин. Помогнете им да попълнят списъка си с предпочитания за храна (може да не си спомнят „храни, които са яли, но вече не са начин, по който го правят. Опитайте се да не получавате отбрана. Знаем, че сте направили най -доброто, което сте могли, и знаем, че придирчивото хранене е сложно и има много фактори, които допринасят защо вашият тийнейджър яде така, както го прави. Може да ви обвинят – това е, което често правят тийнейджърите. Опитайте се да не го приемате лично. Ако сте редовен читател на блога за хранене на Mom Mom, знаете, че това, което родителите правят, има значение, но това не е цялата картина.

4. Бъдете добра компания по време на хранене. Ако не ядете заедно, попитайте дали са готови да се присъединят към вас по време на хранене. Ако кажат „не“, уведомете ги, че са добре дошли да се присъединят към вас, когато са готови. Опитайте се да игнорирате какво или колко ядат. Направете масата за хранене място за свързване. Опитайте се да бъдете на разположение за семейни ястия, ако вашият тийнейджър се интересува. Закуската може да е чудесно място за начало или обяд през уикенда. Бъдете наясно, че няма да има натиск да ядете храни, че става въпрос за споделяне на време за хранене и превръщане на масата място, където се свързвате и прекарвате време заедно. И … намерете неща, които да правите заедно, които нямат нищо общо с храната. Хранителните предизвикателства могат да напрягат отношенията родител-дете. Ако времената за хранене все още са твърде стресиращи, намерете неща, които да правите заедно два пъти седмично, които не са за храна – може би гледайте шоу на Netflix или отидете на разходка.

вие Може също така да харесат: 7 съвета за хранене на Tweens & Teens

5. Помолете вашия тийнейджър да предложи предложения за пазаруване и планиране на хранене. Поставете списъка в хладилника или друго отворено пространство и ги оставете да пишат в това, което искат. Опитайте се да не реагирате, ако ви помолят да закупите определени храни, като например консервирани плодове, ако предпочитате пресни. Попитайте какво може да се радва на вашия тийнейджър, заедно с макаронени изделия. Може би имайте нощ на макаронени изделия, в която ястията са в семеен стил на масата с обикновена паста, сос отстрани, някакъв пармезан и един или два вегета или избора на плодове. Опитайте се да поставите няколко неща на масата, на които се радват. Признайте, че ще има хранителни отпадъци. Може да ви помолят да си купите кутия с крекери и да ядете само няколко. Това е част от процеса. Моля, опитайте се да не се качвате след тях за загуба на храна. (Глава 17 в книгата изследва идеята за хранителните отпадъци и как да се сведе до минимум.)

6. Подкрепете ги, когато са готови да проучат. Това може да означава да ги заведете в клас за готвене, да плащате за онлайн клас или да направите пътуване до библиотеката, за да разгледате готварски книги. Заведете ги в Costco, Trader Joe или вашия местен бакалин, за да опитате проби, докато пазарувате. Останете на разположение, но на заден план. „Тук съм, ако искате да говорите за нещо.“ Не питайте след всяко пътуване до магазина, ако са намерили нещо, което им хареса.

7. Внимавайте за очакванията си. Вашият тийнейджър вероятно се бори с яденето отдавна; Излекуването на тези проблеми може да отнеме и време. Някои млади хора постигат бърз напредък, но за други може да отнеме седмици или месеци. Питането им на всеки няколко дни, ако са опитали нова храна, оказва натиск върху процеса и може да ги направи по -вероятно да се затворят. Също така знайте, че ранният напредък не е в това да ядете тези листни зелени. Ранният напредък може да бъде вашето тийнейджърско време да ядете ястия на редовни интервали, наслаждавайки се на приетите храни повече и се чувствате по -малко тревожно ядене навън.

8. Признайте, че „здравословното“ е много повече от зеленчуците. Няколко глави в нашата книга помагат на тийнейджърите да „възстановят“ здрави. Здравето е свързано с връзката и любовта (самотата е свързана с лошото здраве), за придвижването на телата им по приятни начини и за справяне със стреса и тревожността. С целия фокус върху зеленчуците и храненето много хора пропускат големи възможности да окажат реално влияние върху здравето си. Помогнете им да преследват интересите си или да се свържат с възможности за доброволци. Помогнете им да останат свързани с другите. Тийнейджърите, които са придирчиви, могат да се чувстват неловко ядене навън или на социални събирания, където има храна. Част от това може да означава отблъскване на коментари от други, планиране напред малко около яденето или социалните събирания или да се научите да разговаряте с връстниците, за да постигнат техните нужди.

9. Помогнете на вашата тийнейджърска помощ за професионална помощ, ако се нуждаят от нея. Тревожността е много често срещана с постоянното и изключително придирчиво хранене. Ако се нуждаят от помощ при безпокойство, поговорете с тях и училищния съветник или лекар. Има книги и онлайн ресурси за безпокойство, които могат да бъдат това, което им е необходимо, за да видят напредък или да им помогнат да имат достъп до терапевт, ако е необходимо. Няколко хранителни диети и терапевти, за които познаваме, работят чрез завладяването на придирчивата работна книга за хранене с клиенти и други умения.

Как да помогнете на вашия тийнейджър с придирчиво хранене

щракнете, за да туит

10. Дайте им инструменти. Тийнейджърите работят върху независимостта. Написахме нашата книга за овластяване на тийнейджъри и млади възрастни да сключват мир с храна, да подкрепят апетита и ако моите източници решат, разширяват разнообразието, което ядат. С над 40 упражнения и експерименти тази книга поставя читателя да контролира процеса. Дори повдигането на темата може да бъде трогателно и със сигурност да им дадеш книга може да бъде посрещнат с ролка за очи, затова помолихме терапевт за хранително разстройство да ни помогне с някои съвети как да дадем тази книга на вашия тийнейджър.

Като родители искаме най -доброто за нашите деца и го искаме възможно най -бързо! Вашият тийнейджър ще работи върху вкоренени чувства и предпочитания около храната, изградена през години и хиляди преживявания. Не е лесно да правите промени. Може също да се наложи да разгледате и да се обърнете към това как взаимодействате с вашия тийнейджър около храната. Ако тийнейджърът ви не е готов или се интересува от промяна на храненето си в този момент, помислете да научите повече сами и да държите тази врата отворена. Блогът за заложници на заложници и тази частна група за поддръжка на родители във Facebook са чудесни за родители, които търсят подкрепа, разбиране и ресурси.

Селективното хранене рядко е спешна ситуация. Приемайки как се хранят вашите тийнейджъри сега и са отворени да им помогнат по начини, по които се идентифицират по пътя, може да доведе до реална трансформация.

Забележка: Ако вашият тийнейджър отслабва или изпитва относно симптомите, които може да се дължат За лошото хранене или тревожността влияе върху способността им да се занимават с типични тийнейджърски задачи, моля, намерете допълнителна помощ. Диетата или недоволството на образа на тялото могат да показват по -тежко разстроено хранене. Започнете с лекаря на вашия тийнейджър или потърсете помощ. Ето някои ресурси.

Вземете безплатен печат на тези съвети, за да помогнете на вашия тийнейджър с придирчиво хранене

Katja Rowell MD е специалист по семеен лекар, превърнат в релационно детство. Описан като „академичен, но до земята“, Роуел е популярен оратор и блогър със специален интерес да помага на децата с „екстремно“ придирчиво хранене. Jenny McGlothlin, MS, CCC/SLP, CLC е патолог на речта, специализиран в храненето за новородени чрез юноши. Чрез своята програма за хранене на стъпки, семинари за терапевти и нейното писане, McGlothlin обучава родители и доставчици относно отзивчивите практики за хранене. Това е втората книга на Джени и Катя заедно. Първото им е да помагат на детето ви с изключително придирчиво хранене: стъпка по стъпка ръководство за преодоляване на селективно хранене, отвращение към храната и разстройства на храненето. Разкриване: Тази публикация съдържа филиални връзки на Amazon. Аз съм участник в програмата Amazon Services LLC Associates, партньорска рекламна програма, предназначена да предостави средство за мен да печеля такси, като се свързвам с Amazon.com и свързани сайтове.

скок към рецепта

е по -лесно, отколкото може да се оправя, отколкото може да ви Помислете да направите свои собствени меки, дъвчащи домашни гевреци. Ето една стъпка по стъпка лесна рецепта за геврек за вас!

Когато тръгвам през вратата за седмичното си пътуване с хранителни стоки и се обаждам на децата си „Някакви молби от магазина за хранителни стоки?“ Отговорът им често е „гевреци!“

И двете ми момчета обичат гевреците. Но когато гледам списъка на съставките на закупени от магазини гевреци, виждам много неща, които не ми харесва. Като консерванти. И синтетични хранителни багрила, за да им придадат златен цвят.

Може да харесате също: Bread Machine Bagels

Как да направите гевреци във вашата машина за хляб

Така че, когато видях снимка на домашно приготвени гевреци на страницата на моя приятел Присила във Facebook, поисках рецептата. Тя не може да си спомни къде точно е получила рецептата, но каза, че е направила няколко ощипвания. Опитах го няколко пъти и направих няколко свои ощипвания. Присила каза, че съм добре дошъл да споделя рецептата за геврек тук с вас. Правих тези гевреци няколко пъти и всеки път се оказаха страхотно. Надявам се, че и вие ще ги опитате!

Може да ви хареса и: пълнозърнест хляб за ометка

Цяла пшеница няма хляб за омесване

Добавете захар и мая на 1/2 чаша топла вода, разбъркайте и оставете да престои пет минути.

Смесете брашното и солта в голяма купа. Направете кладенец в центъра и изсипете сместа от дрожди в центъра.

Смесете на ръка и продължете да добавяте повече от топлата вода, докато тестото се събере. Ще изглежда малко рошав и ще бъде влажен, но не мокър.

Завъртете тестото върху леко набрашнена повърхност и омесете, докато тестото стане гладко и еластично, работейки в брашно от повърхността (около 6-7 минути ). Тестото трябва да е твърдо и твърдо. Намажете купа със зехтин и завъртете тестото в купата, за да покриете. Покрийте купата с влажна кърпа за съдове и я оставете да се издигне на топло място, докато се удвои, между 1-2 часа (използвам трик №3 от този списък, когато имам нужда от тесто, за да се издигна). Пробийте тестото и го оставете да почива за 10 минути.

Разделете тестото на осем парчета. Оформете всяко парче в кръг. Покрийте пръста си в брашно и натиснете пръста си в центъра на всяка топка за тесто, за да образувате пръстен, разтягайки пръстените, за да образувате багел форма. (Ще видите, че моите гевреци не са идеално кръгли, така се търкаля.) Покрийте формите на гевреците с влажна кухненска кърпа и ги оставете да си почиват 10 минути.

Contents

Ingresar a tu cuenta
Logout
Open chat
¿Necesitas ayuda?